Sidor

onsdag 25 september 2013

Personbästa på gös!

Blev ett pass med flickvännen under helgen. Första gången hon hänger med så jag visste inte riktigt vad jag kunde förvänta mig av dagen, är ju inte alla som har samma tålamod som en gäddfiskare... Tanken var i alla fall att vi skulle försöka fixa en gös i matstorlek för att sedan avnjuta under kvällen.

Väl ute på sjön så tacklar jag upp ett jiggspö till Karin. En liten shadjigg i änden och en bit upp en dropshotjigg. Med den tacklingen hoppades jag att hon skulle kunna få nån abborre på shaden och kanske ha "turen" att få en gös på dropshotjiggen. Då hon i princip aldrig fiskat förut så gjorde jag ett första kast för att visas hur det skulle gå till. Därefter kastade jag ut en andra gång och sen gav jag spöet till Karin så hon kunde fiska hem jiggarna. Halvvägs in börjar det rycka kraftigt i det lilla spöet och en bångstyrig gädda i trekilosklassen visar sig snart vid båt kanten. Dock blir landningsförsöket inte det mest lyckade då Karin gör det klassiska nybörjarmisstaget och vevar in lite för mycket lina och samtidigt som jag försöker landa fisken fastnar dropshotjiggen i min tröjärm.. Gäddan går således vinnande ur fajten men fasen va kul med action direkt! Karin blir taggad och fiskar vidare medan jag tacklar upp mitt vertikalspö. Hon får kläm på kasttekniken förvånansvärt snabbt och när jag får ordning på mina grejer fortsätter jakten på gösen. När huggen uteblir drar vi till nästa plats som brukar vara ett säkert kort för gös och här lägger vi därför mycket tid. Dock uteblir huggen även här och jag börjar misstänka att gösarna är på sitt ökända tråkhumör när dom tjurar ihop totalt..

Timmarna går och jag märker att tålamodet prövas hos min käresta. En välbehövlig lunchpaus känns därför både välkommen och nödvändig:) Steker upp ett gäng hamburgare och fixar till en riktig lyxlunch ute på sjön. Batterierna är laddade och vi är taggade för nya tag! Ett nytt hett ställe prövas med våra jiggar kammar återigen noll. Inte ens nån borre som behagar hugga.. 4-5 timmar har gått sedan gäddan slet sig och jag måste säga att jag är mer än imponerad över min flickväns tålamod och fokus på fisket. Vi bestämmer oss för att ge stället vi började på en sista chans innan vi bryter för dagen och ska sanningen fram hade jag inte mycket hopp kvar om att lyckas fixa den önskvärda gösmiddagen. Rätt som det är så utbrister Karin "jag tror jag har nåt nu" och visst har hon lyckats kroka en fisk! Den ser ut att stånga på ganska bra så jag plockar fram den stora foxhåven för att slippa ytterligare en missad fisk och påföljande pikar. Tippar på en gädda och blir därför glatt överraskad när en skaplig gös bryter ytan. En obetalbar fiskeglädje hos både Karin och mig utbryter och jag kan inte annat än konstatera att Karin fixat middagen! Vikten fastställs till 1,62 kg och ett nytt PB är ett faktum!
Stolt, eller?
/ Gustav


1 kommentar:

  1. Underbart! Bra kämpat Karin, den var du värd. Bra att du satte Gustav på plats med;)

    SvaraRadera