Sidor

fredag 13 januari 2012

Skärgårdspass

Årets första gäddor landade och som framgår av bilden var storleken inget att skryta över. Det närmsta vi kom något vettigt var ett par följare i 5 kilos klassen. Totalt 6 gäddor och kanske 10 kontakter blev facit av dagen. Svåra förhållanden med grå himmel och dåliga ljusförhållanden hela dagen, kraftiga vindar och ganska grumligt vatten. Svårt med vinterfisket om man inte exakt vet var man ska fiska. Korta dagar där mycket tid riskerar att förbrukas på förflyttningar i jakt på fisk. De gäddor vi fick högg bra men de stod glest. Fiskade på 1-2 meters djup och det var kanske inte optimalt men vädret tillät inte fiske på djupare vatten ur säkerhetssynpunkt.

Hade nöjet att prova ett nytt bete från Tomas, alias gäddgapet(www.gaddgapet.se). Ett Spinky i inbjudande färg och som synes av bilden lockade det till hugg. Ganska snabbt sjunkande men genom att  bara veva det kunde jag fiska betet riktigt grunt med bibehållen attraktiv gång. Skall bli intressant att fiska vidare med och prova under varierande förhållanden. Jakten på årets första måttfisk fortsätter på lördag.

/Henkan

2 kommentarer:

  1. Välkommen till gäddfiskarens vardag anno 2012. Men du vet att var 1000:e skärgårdsgädda väger 10+. God fortsättning Sverker

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Länkar till er blogg från min. Hoppas det är ok?
    MVH
    Jörgen Lindell
    www.bigpikes.blogspot.com

    SvaraRadera