Sidor

torsdag 7 januari 2016

Nytt år och nya möjligheter

År 2015 lägger vi till handlingarna och tittar aldrig mer tillbaka på. Mitt sämsta gäddår fångstmässigt sedan 2003. Jag kan skylla på olika faktorer men det värsta är att jag inte ens var nära. Hade fasen hellre tappat en bra och vetat att jag hade gjort rätt men förra året var verkligen miserabelt. Visst att jag alltid fiskar bättre vartannat år och får kämpa mera ojämna år men detta var verkligen brutalt dålig utdelning. Det blir lätt en ond cirkel när man fiskar dåligt och istället för att hamna i ett skönt flow och fiska med feeling så låser man sig i mönster, fiskar maniskt och dåligt utan tro på vad man gör. Det kan låta konstigt och jag är inte vidare skrockfull men fiskar man med den rätta tron kan man flytta berg. När jag dessutom väl tog någon fisk som hade kunnat rädda säsongen drabbades jag av de slanka gäddornas förbannelse. T ex 115-9,8 och 112-9,08 är ju inget man hickar av! Det frustrerande fisket gjorde också att all tid gick åt mer fiske och bloggen fanns det inte längre tid, lust eller kraft att uppdatera.

Det värsta med att jag hade ett dåligt år är att det kommande året kommer bli tuffare tidsmässigt så jag måste fiska oändligt mycket bättre för att lyckas. Kanske som straff mot alla jag hånat som skaffat barn under gäddsäsong har jag nu en sambo med bulle i ugnen som är beräknad till 17/2. Kan det kännas mera stressande för en fanatisk gäddfiskare? Det som är bra är att det flyttar fokus och jag vet att jag kommer njuta och fiska mycket bättre när jag väl kommer ut. Den tid jag sparat ihop 2015 finns ju där och har förhoppningsvis fört mig vidare mot mitt långsiktiga mål. Jag vill ha och kommer aldrig ge upp drömmen om att fånga den omöjliga "stalegäddan". NU jävlar kör vi!!!

En uppmuntran och påminnelse om att de finns därute....

Så ska de se ut. Engelsk kärlek på 21,098kg!!!
Vilken dröm!

3 kommentarer:

  1. På't igen bara! Kul att ni fortfarande håller bloggen vid liv, om än mha respirator. Grattis till det väntande tillskottet, och ha nu ett rejält skitfiske under 2016!

    SvaraRadera
  2. Nu är det bara att köra på! Fuueell taaank:D

    SvaraRadera