Sidor

tisdag 6 maj 2014

10,4 kg från nytt vatten

Det är lätt att man fastnar i fisket och gärna fiskar på säkra kort. Dvs i vatten som man fiskat i ofta och känner till väl. Man vet ungefär var och hur man ska fiska i vattnet.
Ofta är det också ett steg närmare framgång om vattnet har potential. Och även om vattnet inte är lika bra som man önskar så kanske man lyckas ändock bättre där pga lokalkännedomen.

Dock uteblir en del av spänningen och tjusningen som när man besöker ett helt nytt vatten.
Att komma till ett nytt vatten med förväntningar och ingen förhandskunskap om vad det kan leverera är sjukt spännande!
Ett oskrivet ark och försöka läsa vattnet utan att ha några fasta spots att gå på.

I höstas besökte jag, Henrik och Gustav ett sånt vatten. Jag hade testat det ett tillfälle innan. Då under usla förhållanden och med trötta betesfiskar. Samma sak när vi besökte det tillsammans andra gången - då ösregnade det.
Så alla napp uteblev då. Men jag kunde dock fortfarande känna känslan av att vattnet verkade ha potential.
Så jag besökte det själv under en halvdag i slutet på mars. Denna gång under mycket bättre förhållanden och med pigga betesfiskar.

Första och enda nappet kom efter nån timme. En tjurstark gädda klippte i brutalt angrepp iden på grunt vatten. Stort sval och bra tryck i spöet påvisade en bättre gädda.

Kunde landa den ganska odramatiskt efter en bra fight. Snabb vägning, mätning och en bild på avkrokningsmattan sen fick den snabbt och piggt simma tillbaka.

10,4 kg fördelat på 107 cm från ett helt nytt vatten. Och enda fisken. En tia kunde då inte värderas högre!

/Michael

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar