Sidor

torsdag 1 augusti 2013

117 cm skärgårdsgädda


Lite bloggtorka från mig på ett tag, men ska försöka bli bättre på det. Och fiska ännu mera än vad jag gjort sista tiden. Men det kommer - snart är det höst ;)
Varit ute på något skärgårdspass i sommar. Bl a ett spinnfiskepass i riktigt hård vind som resulterade i 13 landade gäddor på två man. Dock ingen över 2 kg.
Ett metepass innan det som resulterade i endast EN fisk, men med lite bättre mått - eller inte...
Kanske ska man göra som vissa föredrar att göra - att bara uppge längden som i detta fall är på 117 cm som får betraktas som en STOR gädda. Kanske säga att vågen inte var med... ;)
Hur som helst så metade jag med glädje upp denna långa storskallade skärgårdsgädda med ett stort leende. Fighten var fantastisk som den kan vara på sommaren. Men det gäller verkligen att ta dom hårt för att inte utmatta dom i det sommarvarma vattnet. Trots ändå riktiga tjurstarka rusningar på 10 meter och dykande under båten. Gäddan hamnade tillslut i den gummerade håven och fick vila upp där medan krokarna försiktigt lossades.
I håven var jag nästintill säker på att det var en 10+, men tyvärr så hade hon inte buken alls. Snarare tvärtom. Hon var riktigt smal som de kan vara på sommaren.
Men kanske en 12kgs till vårvintern?
Hur som helst så vägdes hon till 9,2 kg. Lite smolk att 117 cm inte räckte för att passera tiokilosstrecket men ändock - en riktigt fin sommargädda från skärgården!

/Suggan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar