Sidor

onsdag 18 februari 2015

Blekingefiske slutet av januari

I slutet av januari begav jag och Gustav oss till Blekinge för att ge gäddorna i den undersköna miljön en match. Vädret var riktigt bra för en gång skull när jag är i Blekinge med lagom vind, plusgrader och ok färg i vattnet. Första dagen fiskade vi ett ställe som är mera känt för kvalitet, dvs storlek, än kvantitet gäddor. Ofta långt mellan huggen men alltid fem plus chans i varje hugg. Vi märkte snabbt att fisket var ovanligt trögt och fiskarna riktigt sega och loja. Såg inte mycket fisk och hade bara försiktiga pet i dragen.

Båtkaos
Gustav körde hårt med gummi typ Mcrubber medan jag som vanligt bytte friskt. Under 150ggr bytte jag inte bete...Första fisken knep ett spöket 35gr långt ut i ett kast men trots byten till fluga, små och stora beten och alla andra byten man kunde tänka sig så hungerstrejkade gäddorna. Totalt gav dagen bara tre små snipor och kontakt med ett par ca femmor. Störst framgång hade jag på Big Bandit shallow papegoj och 4 Play papegoj vilket gav några hetsreflexhugg på snabbt orytmiskt fiskade skrikbeten. De fåtal som fastnade satt i de yttersta mundelarna. Dagens fångst stod Gustav för som elegant fiskade upp en ny SG håv ur vattnet. Tack för den gåvan sa han:).

SG håv ja tack
Andra dagen gav vi oss iväg till ett område flera mil österut som är mera mängdplats men med chans på större med och minst en fem plus brukar vara standard. Denna dag var det också bra förhållanden men med lite kallare vind. Tobbe mötte upp så nu var vi stärkta i båten. När vi väl hittade fisken i en liten del av en stor mar/innevik så fick vi ca 30 gä totalt med standard topp runt fem. Gustav hade också en bra plog efter där vi bara skymtade huvudet och den såg bättre ut. Undertecknad fick 14 och var bäst med flest för dagen, Gustav elva men störst. Jerk dominerade jigg totalt denna dag. Intressant att det kan skilja så från olika dagar. Återigen hetsigt fiske med skrikbeten i det kalla vattnet. Mycket gädda tumlade runt inne i vassarna på värsta lekmanéer. Kanske övning för lek i januari måste ju vara rekordtidigt annars. Såg riktigt skumt ut iaf.
Dagens toppfisk kring fem

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar