Sidor

torsdag 2 oktober 2014

Game on!

Jag är nyss hemkommen från 5 veckors jobb på sjön. Under de veckorna har jag byggt upp ett grovt fiskesug och lagt upp planer inför kommande fisken. Dagen efter hemkomst hade jag på grund av kraftiga vindar bestämt att jag inte skulle fiska utan istället förbereda inför nästkommande dags fiske. Dock kunde jag inte hålla mig, utan det blev ett spontant pass till närmsta sjö. Bara att få komma ut och känna den friska höstluften kändes grymt skönt och med två gäddor mellan 4-5 kg som resultat kände jag mig nöjd.

Dimman låg tät när jag i sakta mak rullade mot den tilltänkta sjön dagen efter. Älskar verkligen känslan som infinner sig under bilturen när jag är på väg till ett fiskepass, som jag saknat den!
Ute på sjön håller dimman i sig och släpper inte förrän vid lunchtid. Riktigt lurigt att navigera under dessa förhållanden och jag var glad att jag kunde ta en titt på kartplottern för att hålla kurs när jag släpade fram mina vobblande beten genom vattenmassan.


10 timmars fiske resulterar i två hugg och två fina gäddor får syna mattan. Extra kul var att båda fiskarna knep en egensnidad vobbler som jag i yngre dagar tillverkade enligt modell från Hans Nordins kultbok "Vobbler- egen tillverkning för ett roligare sportfiske".

9,54 kg 114 cm 
9,66 kg 111 cm


Höstfisket är igång!

/ Gustav

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar