Sidor

lördag 9 juni 2012

Sommarkväll

Oj, vad tiden går snabbt!
Med ens är vårfisket över och jag har ännu inte hunnit förverkliga många av de projekt och planer jag haft. Massor med nya ställen som jag fortfarande inte hunnit känna av i våras. Jag har jobbat sjukt mycket och på det renoverat lägenheten. Det är min ursäkt för alldeles för lite fisketid... :(
Men nu är det försommar och fördelen med den är de låååånga dagarna. I torsdags kunde jag jobba ordinarie arbetsdag, passera all innerstadstrafik, packa utrustning, åka ett antal mil, käka tillsammans med Fredrik Andersson som var fiskepartnern för kvällen, lasta på båt, köra ett antal mil igen, lägga i båt OCH ändå hinna fiska ett antal timmar i lugn och ro.
Bästa tiden på dygnet denna tid på året är ju kvällar och tidiga mornar. Så resten av dagen kan jag ju nu förlåta mig med att jobba och göra alla vardagsplikter.

Vi hade som mål för kvällen att fiska grunt på braxenslaktare som står kvar i anknytning till lekområdena och käkar upp sig.
Stället vi fiskade på fullständigt kryllade av braxen. Galet mycket sådan! Tusentals kändes det som...
Man kunde lätt föreställa sig att en stor gädda borde hålla till i närheten av detta dukade bord.
När vi smög in på grundvattnet på kvällen och jag fick kasta mitt första kast, hann knappt Helltailen landa i vattnet förrän det small på. Snabbt upp kom en 3-kilos som fullständigt hade inhalerat tailen.
Kändes riktigt fint med sån start och vi fick goda förhoppningar om succé under kvällen.
När vi strax efter gled vidare framåt med elmotorn kunde vi se att där gäddan klev på var det knappt 30-40 cm djupt. Riktigt coolt!
Nu fullständigt dammade det överallt av braxenstim och i polariserade glasögon kunde vi se mycket braxen som gled längs vasskanterna.
Ju längre in på kvällen vi kom dess mer braxenlek i vassarna. Vassen rörde sig överallt. Två gånger hörde vi grova plask som tydde på gädda som fyllde buken med braxen.
Samtidigt som det kändes hett så kändes det svårt... Gäddmat överallt! De behövde bara gäspa så var de mätta. Så att lyckas tajma den gädda som fortfarande kunde tänka sig att trycka in lite till...
Första kastet... sen hände inget mer för varken mig eller Fredrik under kvällen. Typiskt...
När vi drog upp båten igen var klockan 23:30. Fantastiskt! - Att kunna fiska så länge - och vill man så behöver man ju inte vänta många timmar till därefter för att samtidigt kunna klämma in morgonpasset.
...Jag återvänder inom kort men då ska jag fiska aggresivare och med mer utmärkande beten. Hoppas då.....


/Suggan1 kommentar:

  1. Härligt att läsa att du äntligen unnat dig lite fisketid min vän. Se nu till att hålla uppe frekvensen! Du vet var ribban ligger i år;)!

    SvaraRadera